Trots op Invend

Trots op Invend™

Invend banner

In 2015 lanceerde Brammer Invend™. En met succes! Onze klanten profiteren nu al van de vele voordelen. “Wij zijn trots dat we bijdragen aan het verminderen van verbruik en voorraad en het verbeteren van productiviteit bij bedrijven. Dat was de reden dat we Invend™ ontwikkelden”, aldus Regional Sales Director Bart van Beek. Inmiddels werken al 397 bedrijven met Invend™. Zowel nationaal als internationaal is de uitgiftemachine voor verbruiksartikelen een succes. Van Beek: “We ontvangen veel positieve reacties op Invend™. Bedrijven profiteren van de vele voordelen. Invend™ stelt beschikbaarheid centraal. Producten zijn 24/7 toegankelijk voor werknemers, dit zorgt voor meer efficiëntie. Dankzij het slimme voorraadbeheer door Brammer zijn er altijd voldoende producten aanwezig. Hier profiteren onze klanten van.”

Casestudies Invend™ in Nederland

Er zijn in Nederland intussen 43 bedrijven die gebruik maken van de Invend™ service. Deze bedrijven zijn actief in verschillende sectoren en hebben allemaal hun eigen hardlopende MRO-verbruiksartikelen die zij via de Invend™ machines laten beheren. Hieronder geven wij een kijkje in de keuken. Één ding hebben zij allen gemeen, en dat is dat Invend™ hen allen tijd én geld bespaart.

Automotive sector                 

Onze klant in de Automotive sector had een groot verbruik in persoonlijke beschermingsmiddelen en sectorspecifiek in boren en vrezen. De grootste motivatie om te starten met Invend™ was dat het werk uit hun handen genomen werd en het complete inzicht in hun productverbruik die zij kregen via de webportaal van Brammer.

In totaal werken er 80 productiemedewerkers die gebruiken maken van de apparaten. Brammer analyseerde de artikelen voor onze klant, en selecteerde samen met de klant het juiste assortiment voor de apparaten.

Na een periode van een jaar konden wij aantonen dat Invend™ voor deze klant alleen al op het verbruik €15.381 bespaard heeft, een besparing van maar liefst bijna 50%!

Bovendien hoeft de klant geen bulkvoorraad meer te leggen van deze producten, want de Invend™ apparaten beheren de gehele voorraad en bestellen automatisch wanneer de voorraden laag worden. Brammer vult vervolgens de apparaten bij.

Grafiek Invend 2

Revisie en Onderhoud

Eén van de eerste Invend klanten in Nederland is begonnen met Invend™ in juni 2014 en is begonnen met 1 machine voor het beheer van hun snellopers. De grootste motivatie voor onze klant was ontlasting van werkzaamheden voor de hoofd inkoper en het beheersen en reduceren van het verbruik in hardlopende artikelen binnen het bedrijf.

Er maakten toen ruim 40 medewerkers gebruik van onze dienst. Het grootste verbruik voor Invend zat hem in Remmenreinigers, Loctite producten en PBM’s.

Grafiek invend
Met succes: ondanks dat het geschat jaarverbruik door de verhoging van het aantal medewerkers is gestegen, is het verbruik met Invend™ nauwelijks gestegen. Met Invend™ blijft de klant jaarlijks een besparing realiseren op het verbruik van ruim 40%. Door de volledige ontlasting van bestellen, inboeken, aanvullen en beheersen van de voorraad bespaart de klant daarnaast nog extra tijd en geld.Doordat onze klant is gegroeid en het aantal medewerkers daardoor is gestegen naar ruim 80 medewerkers is het geschat jaarverbruik gestegen naar ruim €55.000. Met de klant is toen besloten in juni 2015 om 2 extra machines te plaatsen voor een complete beheersing van de voorraad door Brammer.

Klik hier voor meer informatie over Invend™

Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14 Banner 15 Banner 16 Banner 17 Banner 18 Banner 18