Persoonlijke beschermingsmiddelen: evenwicht in veiligheid, prijs én kwaliteit

Als fabrikant ligt de focus altijd op het verminderen van de kosten. Bij persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) liggen daar nog kansen. De beste veiligheid voor werknemers bieden staat voorop en dit hoeft niet altijd duur te zijn. Brammer vertelt hoe u op PBM kunt besparen en adviseert over de juiste PBM voor ieder doel.

De loop van het proces
Hoe verloopt het proces? Allereerst onderzoekt Brammer de productielocatie grondig. Op basis daarvan adviseren wij beschermingsmiddelen die voldoende bescherming bieden en voldoen aan de geldende Europese wet- en regelgeving. Hierin blijft het evenwicht in veiligheid, prijs en kwaliteit een uitdaging.

De uitdagingen van PBM
Andrew Eggorton, European Health & Safety Category Manager stelt: “Brammer begrijpt dat de veiligheid en de naleving van regelgeving fundamentele prioriteiten zijn voor fabrikanten van voedsel en dranken. Tegelijkertijd kennen we de uitdagingen van het verstrekken van de juiste PBM tegen een concurrerende prijs. Dankzij de combinatie van onze expertise binnen de sector en ervaring met PBM bieden wij onze klanten de beste en meest efficiënte PBM-oplossingen aan.”

Samenwerking met Industriële Producten
Brammer ondersteunt klanten als partner in Industriële Producten. Zo lanceerde Brammer vorig jaar Q-safe: een compleet assortiment van beschermingsmaterialen die medewerkers van top tot teen beschermen. Brammer geeft advies over de optimalisatie van hulpmiddelen, beperking van de voorraad en verbetering van de productiviteit. De combinatie van besparen en slim inkopen is daarbij een logisch gevolg.

Verbetering persoonlijke bescherming

Naast het assortiment van Q-Safe biedt Brammer ook een uitgebreid pakket met aanvullende persoonlijke beschermingsdiensten. Voorbeelden daarvan zijn:

  • Handschoencontroles voor een betere veiligheid en productiviteit
  • Risicobeoordelingen van geluidniveaus om gepersonaliseerde oplossingen aan te bevelen
  • Training van personeel in wetgeving en praktijkvoorbeelden voor gezondheid en veiligheid

Toepassing van Invend™
In combinatie met de uitgiftautomaat Invend™ geeft dit een unieke oplossing voor industriële omgevingen. Met Invend™ hebben werknemers snel beschikking over verbruiksartikelen met een hoge omloopsnelheid. Er vindt een controle van deze artikelen plaats, waardoor er een lager verbruik is. Dit zorgt voor minimalisering van de PBM-voorraad. Brammer zorgt hierbij altijd voor voldoende voorraad in de automaat.

Invend™ in de praktijk

Een metaalfabrikant uit het Verenigd Koninkrijk stapte onlangs over van vrij toegankelijke PBM-producten naar uitgifte via drie Invend™-machines. Dit zorgde voor een vermindering van het verbruik met 34%. Dit betekent dat er 600 producten minder zijn gebruikt dan in de oude situatie. Deze vermindering van de afname zorgt voor een maandelijkse besparing van ruim €4.800,-. Op deze manier bespaart u kosten, maar staat de veiligheid van mensen nog altijd voorop.

Top to toe simon
Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14 Banner 15 Banner 16 Banner 17 Banner 18 Banner 18