Lagers: de ruggengraat van elke productielijn

Met meer dan 10 miljoen lagers op voorraad van 56.000 verschillende lagersoorten verkoopt Brammer meer aan Europa's MRO-markt dan welke andere distributeur dan ook. één van iedere tien lagers die in Europa wordt verkocht, is door ons geleverd.

Lagers zijn de ruggengraat van de productielijn van elke fabrikant en vormen daarom een aanzienlijk aandeel van het budget, namelijk 10% van de totale bedrijfskosten. Brammer ziet grote kansen om geld voor haar klanten te besparen en dat is in deze moeilijke tijden belangrijker dan ooit.
Vanwege ons brede lageraanbod en als enige erkende distributeur van alle vijf de grote lagermerken: FAG, INA, NSK, SKF en Timken, profiteren onze klanten van de concurrerende prijzen die wij kunnen bieden door onze grote inkoopkracht.

In 2015 verkochten wij meer dan 42 miljoen lagers en behaalde daarmee een kostenbesparing voor onze klanten van meer dan €10 miljoen.

Maar dit is niet alleen te danken aan de inkoopprijs. Er zijn drie belangrijke kostenbesparingsgebieden:
-voorraadreductie
-productie-efficiëntie in combinatie met verzorging en onderhoud van lagers
-het verminderen van inkoopkosten

Aangezien lagers een van de grootste MRO-voorraadgebieden vormen voor de meeste Europese fabrikanten - industriële producten vertegenwoordigen ongeveer 1/3 van de toeleveringskosten - is het belangrijk ons te concentreren op het minimaliseren van de voorraden. De specialisten van Brammer op het gebied van beheerde- en consignatievoorraad helpen bij het realiseren van besparingen en zorgen voor een grotere effectiviteit van voorraadbeheer en het optimaliseren van de lagervoorraad.

De technische specialisten van Brammer helpen klanten geld te besparen door verbetering van hun productie-efficiëntie door:
-het analyseren van de productprestatie
-in energiezuinige lagers te voorzien
-variabelen als betrouwbaarheid te verbeteren

Verdere kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd door het maximaliseren van de levensduur van lagers door middel van betere verzorging en onderhoud, en dus minder stilstand tijdens productie, en minder noodonderhouds-, productie- en operationele lagerkosten.
Tot slot helpt Brammer fabrikanten hun inkoopkosten te verlagen door vermindering van het aantal leveranciers, productrationalisatie, geconsolideerde facturering en een gestroomlijnd bestelproces, evenals concurrerende prijzen.

Ian Fraser, Chief Executive bij Brammer, formuleert het als volgt: “Als Europa's grootste distributeur van premium lagers beschikken we over de technische expertise, het lagerassortiment en kennis van de branche om klanten te helpen bij het verlagen van hun lagerkosten, terwijl we tegelijkertijd hun productie-efficiëntie verhogen en consistentie en beschikbaarheid bieden in Europa. Daarom denken onze klanten vaak aan Brammer als ‘the bearings people’, de lagermensen. Dat zijn we natuurlijk ook.”

Fotolia 76028527 XXL
Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14 Banner 15 Banner 16 Banner 17 Banner 18 Banner 18