Kosten minimaliseren, productiviteit maximaliseren

Fabrikanten uit heel Europa staan voor de uitdaging om de productie-efficiëntie en de output op hetzelfde niveau te houden. Zonder onnodige kosten. Wij ondersteunen onze klanten bij dit vraagstuk. Kostenbesparing realiseren en productiviteit en concurrentievermogen versterken. Onder andere dankzij onze concrete oplossingen zoals Insites™ en Invend™ bespaarden wij in de afgelopen tien jaar al ruim 400 miljoen euro op Europees niveau.

Het is onze ambitie om met het gebruik van hoogwaardige materialen stilstand in de productielijn te verminderen. Daarnaast zoeken onze specialisten steeds naar optimaal voorraadbeheer, energie-efficiëntie en optimalisering van hulpmiddelen.

Insites™

Met onze Brammer Insites™ bieden we klanten waardegerichte kostenbesparingen. Experts met knowhow van inkoop en voorraadbeheer brengen vanaf de productielocaties van klanten de kosten aanzienlijk terug.

Verbruiksartikelen

In 2015 lanceerde Brammer Invend™. Met deze industriële uitgiftemachine realiseren onze klanten enorme kostenbesparingen op het gebruik van verbruiksartikelen zoals handschoenen, veiligheidsbrillen of batterijen. Invend™ reduceert het verbruik, verhoogt de productiviteit en rekent af met de kosten voor bevoorraden.

Waardetoevoeging

Kostenbesparing staat centraal in onze dienstverlening. Alleen vorig jaar al bespaarden we €69,3 miljoen voor onze klanten. Industriële opdrachtgevers zoeken in het huidige economische klimaat naar een adviespartner op strategisch niveau en die tegelijkertijd de benodigde MRO-producten levert. Brammer ziet dat en werkt juist op dat snijvlak samen met Europese fabrikanten. Daarom realiseren wij zowel besparingen bij de aanschaf van producten als kostenbesparingen in het complete productieproces. Ian Fraser, CEO van Brammer: "Onze klanten geld laten besparen is de kern van onze waardetoevoeging en vormt de basis van alles wat wij doen."

Tevreden klant

De eigen gegevens van klanten bevestigen de eerste schattingen van kostenbesparingen tussen de 25 en 40%. Sommigen doen zelfs melding van wel 60%. Mark Bastable, algemeen directeur van het Britse bedrijf Flowplant: "Als gespecialiseerde fabrikant richten wij ons op slanke productieprocessen en zijn we altijd op zoek naar manieren om kosten in het proces te beperken. We werken al ruim tien jaar samen met Brammer. Dit stelt ons in staat voortdurend besparingen te vinden. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs Invend™ in gebruik genomen. Hiermee realiseren we een besparing van 50% op onze verbruiksartikelen in MRO en Gezondheid & Veiligheid."

Afname van acquisitiekosten

Inkoopprocessen bij industriële partijen, zijn vaak bijzonder complex. Bij de inkoop gaat het voornamelijk om producten voor het onderhoud van de productielijnen. Dit is dus cruciaal voor de continuïteit van het productieproces. Op basis van onze expertise en ervaring brengen we kostenbesparingen in kaart. Dat kan bijvoorbeeld zijn door het inkoopproces te verbeteren, voorraden te beperken en de bevoorrading te stroomlijnen door het aantal leveranciers te minimaliseren. Zo realiseren we besparingen voor de lange termijn.

Banner 1 Banner 2 Banner 3 Banner 4 Banner 5 Banner 6 Banner 7 Banner 8 Banner 9 Banner 10 Banner 11 Banner 12 Banner 13 Banner 14 Banner 15 Banner 16 Banner 17 Banner 18 Banner 18